Kookcursussen:


Een professionele keuken welke geheel tot uw beschikking staat bij kookstudio De Smaakkamer in 's-Gravenzande, het WestlandKookstudio De Smaakkamer organiseert een exclusieve basiscursus koken. In zes lessen, middagen of avonden, leert u alles over basisprincipes, kooktechnieken en warenkennis én brengt u die kennis direct in praktijk, zodat u straks alles in huis hebt om exclusief te kunnen koken.

Wat mag u verwachten van uw kookcursus?
Vrij veel durven we te stellen. Wij zullen u behoorlijk aan het werk zetten zodat u na 6 middagen of avonden ook daadwerkelijk goede basisgerechten op tafel kunt zetten. We lichten de hoofdlijnen er voor u uit:

Dag 1: Introductie basistechnieken (Groenten en soepen). Een logische combinatie, we starten aan de bron van elke heerlijke maaltijd.

Dag 2: Gevogelte. Een heel belangrijk onderdeel hierbij is herkenning. Weten wat u aan het bereiden bent met de hierbij specifieke product eigenschappen. Een must voor elke kok.

Dag 3: Vis. U leert vis te verwerken, schoon te maken én te fileren. Kookstudio De Smaakkamer is in het bezit van perfecte materialen om u hier zoveel mogelijk mee te helpen. De expert zal u gedegen uitleggen waaraan een goed fileermes moet voldoen en hoe u fileert met respect voor uw mooie verse vis.

Dag 4: Vlees. U leert vlees te ontvliezen met ook hierbij de belangrijke productherkenning.

Dag 5: Pattisserie. We gaan hier uitgebreid in op bijvoorbeeld koekjes, cake en saucijzenbroodjes.

Dag 6: Afsluiting workshop met diner. U gaat nu al het geleerde gecombineerd in één keer in de praktijk brengen. U maakt een drie gangen diner en nuttigt deze tezamen met uw collega cursisten